top of page

A diéta fogságában - 38 éves nő

Updated: Dec 27, 2021


38 éves nő, erősen elhízott. Évek óta diétázik, rendszeresen edz, de mindig úgy érezi, hogy önmaga ellen dolgozik a diéta betartásával. Szinte "valaki rá akarja azt erőszakolni". Erős belső feszültséget okoz számára az, hogy tudja, hogy hogyan kéne ennie, de minden héten a csaló napján, a magas kalória tartalmú ételek utáni sóvárgását töménytelen mennyiségű "csaló kaja" elfogyasztásával igyekszik pótolni, ezzel az egész heti tiszta étkezését semmissé téve, fogyását és egészségesebbé válását ellehetetlenítve. Soha sem érzi magát tele, szinte bármennyi ételt is fogyaszt, ráadásul saját bevallása szerint kényszeresen rágózik. Minden este nehezen alszik el és legtöbbször fáradtan kel másnap. Utolsó mentsvárának a hipnoterápiát választotta.

A kliens célja, hogy megtalálja az okát, hogy mi okozza az önkontroll hiányát, és hogy egészséges módon úgy tudjon étkezni, hogy az természetes könnyedséggel a fogyását, egészséges kapcsolatát is az étellel megteremtse.


Első alkalom: az előbeszélgetés során leszűkült a fókusz az diéta által feltörő, háttérben álló lehetséges negatív érzésekre. Megismerkedett a hipnózis állapotával, és a hipnotikus relaxációban rejlő lehetőségekkel pár gyakorlat elvégzése után. A következő alkalomig az első alkalom alapján személyére szabott megerősítő programozást hallgatta naponta 2x, ami többek között segítette felkészíteni őt a második alkalomra is.


Második alkalom: a hipnózis során regressziós technikával feltártuk a mélyben rejlő, ételekhez kötődő hiányérzetének és az önkontroll hiányának valódi okát. Megértette, majd feloldotta/megoldotta azokat, amik az édesanyjához fűződő szeretet, és figyelemhiányból eredőek voltak az ő esetében. Új, a számára legmegfelelőbb egészséges érzelmeket kötött az ételekhez, újra tanítva saját magát hipnózisban. Célképállítás és érzelmi megerősítő technikák segítségével az ülést befejeztük. A következő alkalomig a személyére szabott megerősítő programozást hallgatta naponta 2x, és kapott más házi feladatot is.


Harmadik alkalom: arról számolt be a kliens, hogy 38 év után először tapasztalta meg a teltségérzést, jóllakottság érzést a korábbiakhoz képest fele annyi ételmennyiség hatására. Az ételek utáni sóvárgása megszűnt, a kényszeres rágózása megszűnt és a második alkalom után 4kg-ot fogyott, ami 4 héttel az utolsó találkozónk óta is folyamatosan halad a számára egészséges irányba. Érzelmileg nyitottabbá vált saját bevallása szerint, és mélyen, pihentetően alszik.


24 views
bottom of page