hipno_hero.png

Hipnoterápia meghatározása

"A modern Hipnoterápia a napjainking ismert leghatékonyabb végleges pozitív változásokat okozó, rövid ideig tartó terápia!"

Gil Boyne, Transforming Therapy

A hipnoterápia egy olyan terápiás forma, amely ötvözi a hipnózis mély relaxáció előidézését az egyénre szabott tanácsadási technikákkal, amelyeket az egyes hipnoterapeuták egyedileg biztosítanak. Ebből kifolyólag nem lehet egy egyszerű definícióval leírni a hipnoterápiát, mint terápiát. Minden hipnoterapeuta egyedi eszközökkel, technikák és háttérrel rendelkezik, amelyek kifejezetten a tanácsadási területre irányulnak. 

Minden olyanra, amire az elme hatással van, azon a hipnoterápia tud segíteni!

A hipnoterápia magában foglalja az egészségfejlesztést és a fizikai és testi javulás, jobbulás elősegítését, valamint az egész emberi jól-lét elérésének holisztikus megközelítését. A hipnoterápia egy drámaian gyors beavatkozási módszer, amely pozitív irányban tartósan megváltoztatja a kliens kompetencia és képesség érzéseit saját magával, és az életével kapcsolatban is.

A hipnoterápia során elfeledett emlékeket, rejtett kreativitást, új betekintést/megközelítést, kompetencia-érzeteket, félelmek felszabadítását vagy mély érzelmek elérését élheti meg a kliens.

A hipnoterápia segítségével a kliens ráébredhet, hogy mi mindnyájan felelősek vagyunk a saját valóságunkért és meg tudjuk változtatni vagy átalakíthatjuk a saját hiedelmeinket, felfogásunkat, hogy azt a választott valóságot hozzuk létre, amit nem puszta beletörődésből fogadunk el, amit véleményünk szerint el kell fogadnunk, hanem azt hozhatjuk létre, amit valójában akarunk. Azaz végre átvehetjük az igazi irányítást az életünk felett!

A személyes fejlődésünk záloga nem az új információk megtanulásában, hanem a régi, önlimitáló hitek feledésében rejlik!

A hipnoterápia során az ember rájön arra, hogy saját valóságáért ő maga felel. Ahhoz, hogy érzékelése és hite mentén egy választásokon alapuló valóságot hozhasson önmagának létre, segítségül hívhatja az ezeken alapuló választás és újra alakítás készségét, amik mindenkiben ott vannak születésétől fogva.

A lét sokkal több annál, mintsem elfogadjuk mindazt, amiről azt hisszük, hogy muszáj elfogadnunk!

Ez az „ön-tudatosság" vagy a tudatosság felébresztése a hipnoterápia egyik legnagyobb előnye.  A Transzformációs TerápiaTransformational Therapy egy Gil Boyne által kifejlesztett rendszer. Egy olyan folyamat, amellyel a belső gyermeket el lehet érni, megérinteni és elfogadni őt a belső blokkok felszabadításával és a múltbeli érzelmi traumák megoldásával úgy, hogy ez a felnőttben, a kliensben a kreatív életerőt felszabadítsa és a hipnózisban történő újra tanítással, megerősítse azt.

A hipnoterápia felhasználásával és kreatív vizualizációval pozitív jelent tudunk teremteni úgy, hogy újjáépítjük a múltat a kliens tudatalattijában. A jelen megéléseinket a múlt emlékei befolyásolják, amik a tudatalattinkban vannak eltárolva. Amikor az ezekhez köthető érzelmi emlékeket megváltoztatjuk, feloldjuk, akkor a jelenhez való hozzáállásunkat, önmagunkba vetett hitünket és motivációnkat változtatjuk meg pozitív irányban.

Egy kreatív és sikeres jelent és jövőt vagyunk képesek létrehozni azáltal, hogy újra-programozzuk a múltat a tudatalattinkban.

Gyermekként nem volt lehetőségünk megválasztani a hitrendszerünket vagy a kondicionálást, amit kaptunk a szüleinktől, más tekintélyszemélyektől vagy a környezetünktől. Felnőttként lehetőségünk van újra-programozni vagy újra-írni a múltban kialakult „forgatókönyveket” és szerepeket, amik a jelenben is, a mélyben, szinte észrevétlenül játszódnak. A múlt újra-alkotása egy dinamikus terápiás módszer, ami egyszerűen és szelíden segít a határtalan jelen és jövő kialakításában.

A transzformáció szó azt jelenti, hogy átalakítani, vagy átszervezni. Ez egy olyan változási folyamat, amelyben az egység magasabb szintje és az Isteni, ön-szeretet integrálódnak a személyiségben és a tudatban. A transzformációs folyamaton keresztül az elmében és a szívben lévő megosztottság - a belső feszültség - megszűnik, és a belső női és férfi kettősség egyesül. A transzformációs tapasztalatok, megélések új fényben világítják meg a lelket és segítik az embert a belső békéjének, középpontjának megismerésében, felfedezésében és abban, hogy önmagát, a saját életét alakítsa ki és élje meg.

Úgy, ahogy az életben is, itt is a sikeresség garanciája az elköteleződés és a belerakott munka minőségétől és mennyiségétől függ. Gil Boyne a Transzformációs Terápiát a "Nép Terápiájának" hívta, mert ez mindenki számára elérhető, rövid ideig tartó, kliens és terapeuta függőségi viszony kialakulását teljesen mellőző terápiás forma.

Rectangle 3439.png

A hosszú kezelésmenetekkel ellentétben, a Comprido Holistics hitvallása is az, hogy belátható időn belül Önmagad legstabilabb támaszává válj, így számodra a legmegfelelőbben függetlenítve magadat a túl hosszú ideig tartó, és sok esetben fölösleges kezelésmenetektől, és kezelésformáktól!

Az állítás, miszerint "Minden olyanra, amire az elme hatással van, azon a hipnoterápia tud segíteni!" nem zárja ki más terápiás megközelítések, orvosi segítség, a klinikum és a patológia szakszerű alkalmazását sem! Ezek egymás segítve még hatákonyabbá és gyorsabbá tehetik a kliens lelki-testi felépülését.

Miben segíthet a hipnoterápia?

Artboard 7.png

Kilátástalanság
Önbizalom, önértékelési problémák
Maximalizmus
Teljesítménykényszer
Memória-, koncentrációs zavar
Versenyfelkészítés, vizsgafelkészítés

Artboard 10.png

Allergiák
Alvási problémák
Dadogás
Emésztési zavarok

Artboard 6.png

Szülésre, szülőségre való felkészítés leendő anyáknak, apáknak

Artboard 5.png

Étkezési zavarok
Súlyproblémák
Szenvedélybetegségek

Artboard 8.png

Depresszió
Félelmek
Fóbiák
Pánikbetegség
Poszttraumás strressz
Szorongás

Artboard 9.png

Családi és párkapcsolati problémák
Fogantatási nehézségek
Gyász, veszteség, elengedés
Szexualitással, intimitással kapcsolatos problémák

Artboard 4.png

Fájdalom menedzsment
Műtét, baleset utáni felépülés

Mennyibe kerül egy kezelés?