top of page

A lélek kertjének kigyomlálása - 29 éves nő

Updated: Dec 27, 2021


A klienst régóta érdekli a lélek milyenségének eredete. Az adott szituációkra adott reflexszerű válaszai, viselkedésformái és azok kialakulása. Mivel állatokkal foglalkozik fő állásban, ezért az érdeklődése emberi és állati lelkekre egyarán vonatkozik. A kliens célja legfőképp saját magának megértése és lelkének „kertjének kigyomlálása”.A kliens többször volt különböző kezeléseken, lelki segítőknél, de saját szavaival élve „valahogy úgy éreztem, hogy gyökeres változást nem tudok produkálni és csak a felszínt kapargatom az elakadásaimat illetően”. Úgy érezte, hogy kipróbálja a hipnoterápiát. Több korábbi Podcast adást a kliens meghallgatott, és mivel külföldön él, ezért az egész kezelésmenet online folyt.


A kliens célja, hogy egy számára megfelelő életet tudjon élni, megélje a nőiességét és a számára már korábban megértett családból hozott női és férfi mintákat levetkőzze véglegesen, hogy teljes mértékben a saját életét tudja élni, érzelmileg függetlenül valódi önszeretetben.

Első alkalom: az online előbeszélgetés során leszűkült a fókusz a családi mintákra, felmenőknél látott nem megfelelő, koránt sem harmonikus párkapcsolatokra és arra, hogy az ő megértése szerint ez milyen hatással lehetett rá már gyermekkorától fogva. Felszínre került a nőiesség, az érzelmi megnyílástól való félelem és egy mélyben megbúvó megfelelési kényszer, szeretet koldulási érzés is. A szuggesztibilitási gyakorlatokkal már a fejemében lévő görcsösség lazult, és ez a következő alkalomig folyamatosan javult. A következő alkalomig az első alkalom alapján személyére szabott megerősítő programozást hallgatta naponta 2x, ami többek között segítette felkészíteni őt a második alkalomra is.


Második alkalom: az online hipnózis során olyan feltáró technikákkal jutottunk el a kliens tudatalattijában meghúzódó negatív fixa ideákhoz, ami könnyen megérthetővé tette a nőiesség kapcsán megbúvú blokk, és a felépített „érzelmi páncéljának” kialakulását. Kikristályozódott számára, hogy milyen formában volt édesanyja hatással rá még egészen 5 hónapos magzatként, aki „egy női harcos vastag páncéllal felszerelkezve, tele félelmekkel és kétellyel önmagába bezárkózva” élte az életét. Meglepte nagyon, hogy a szorongásai, félelmei, megfelelési kényszere, szeretet koldulása, önszeretet hiánya, a családból való kilógása, az, hogy nem akart terhet jelenteni mások számára, nem volt képes mélyen szeretni, az elköteleződéstől való féleleme, menekülése mind a gyermekkorából származik. A teljes lezárása és feloldása ezeknek a negatív dolgoknak hatalmas megkönnyebbülés és felszabadulás érzést erősített meg benne mélyen, hiszen egy régóta cipelt terhet végre teljesen lerakott. Édesanyja iránt nagyobb szeretetet és büszkeséget érzett már a hipnózis alatt, ami utána valóságává is vált az életében. A kliens szavai ezek: „Az azt követő napokban elég sűrűn látogattam a mellékhelyiséget és sokat fájt a fejem, de ezt eltekintve kifejezetten jól éreztem magam.” A következő alkalomig az első alkalom alapján személyére szabott megerősítő programozást hallgatta naponta 2x, ami többek között segítette felkészíteni őt a második alkalomra is.


Harmadik alkalom: az online hipnózis során a férfi mintával, az édesapjával dolgoztunk. Regressziós technikával teljesen világossá vált számámra, hogy édesapjának, mint ahogyédesanyjának sem a női oldal kapcsán, nem volt meg az eszköze, hogy jó férfi, férj, apalehessen, hiszen ő is menekült a felelősségvállalás elől. Ami külön nagyon sokat adott számára, hogy a harmadik alkalommal méltóképp el tudott tőle búcsúzni, hiszen ő már a kliens 5 éves korában elhunyt. A búcsú óta rá is csak szeretettel tud gondolni, és emellett elkezdte magát másként látni. Nőiesebb vonásokat vél felfedezni önmagán egyre sűrűbben. A kliens szavai ezek: „A szemem olyan, mintha tisztább lenne és van benne élet. Sokkal többet mosolygok, jobb a kedélyállapotom, nyugodtabb, nyitottabb vagyok és még szebbnek látom a világot, mint ezelőtt. Biztonságban érzem magam önmagamban, egészségesebben táplálkozom, jobb a tartásom. Szívesebben nyitok az emberek felé. Az állatok eddig is szerettek, de az egyik cica az még jobban rám van tapadva, mint eddig. Nagyobb az intimitás, érintés igényem és szabadabban tudok én is adni. Kezdem azt érezni, hogy nyitottá váljak a párkeresésre.” A következő alkalomig az első alkalom alapján személyére szabott megerősítő programozást hallgatta naponta 2x, ami többek között segítette felkészíteni őt a második alkalomra is.


Negyedik alkalom: az online hipnózis során a kliens memóriájával, koncentrációjával és nyelv tanulási nehézségeivel foglalkoztunk. Megerősítő technikákkal le is zártuk ezt az alkalmat. A kliens szavai ezek: „A terápia után már éreztem a változás, mintha leporolták volna az agyamat és mintha élénkebben látnék. Lóra ültem a terápia utána és így sokkal jobbvolt a ló és köztem lévő kapcsolat.” Megerősítő hanganyagot kapott, amit azóta is használ, és a nyelvtanulása, memóriája és koncentrációja jobb, mint valaha.


Ötödik alkalom: arról számolt be a kliens, hogy az élete teljesebb, érzelmileg nyitottabbá vált és sokkal nőiesebbnek érzi és látja önmagát. Az érzelmi függetlenedése és nyitottsága megad most már neki minden olyat, amire korábban vágyott fejben, de érzelmileg elérhetetlennek érzett. Kiegyensúlyozottá vált, fogyott is az első alkalom óta, nyugodt, jól alszik, megértőbb és legfőképp azt az életet éli, ami valójában a saját élete, önmagát adja és szereti önmagát feltétel nélkül.

30 views

Comments


bottom of page