top of page

Szakértők állásfoglalása a hipnózis biztonságáról

"Egyetlen egy dokumentált eset sincs a hipnózis használatából eredő káros hatásról!" - Gil Boyne, Transforming Therapy könyv

Az önhipnózist, bár több ezren megtanulták, én azonban még semmiféle rossz eredményről nem hallottam a használatával kapcsolatban.

Leslie Le Crona pszichológus és hipnózis szaktekintély

Platonov, Pavlov munkatársa, aki több mint ötven éven keresztül és több mint ötvenezer esetben alkalmazott hipnózist a következőről számol be: ’Soha nem figyeltünk meg páciensen semmilyen ártalmas hatást, ami a hipno-szuggesztiós terápiás módszernek lenne tulajdonítható, sem labilis személyiség felé vezető tendenciát, az akarat gyengülését vagy a hipnózis patológia kényszerét.

Dr. William S. Kroger így ír a Klinikai és kísérleti hipnózis című könyvében

Többet árthatunk a hipnózis figyelmen kívül hatásával, mint amekkorát a hipnózis és szuggesztió intelligens és konstruktív alkalmazásával okozhatnánk.

Dr. David Cheek, M.D., aki a területen hatalmas tapasztalattal rendelkezik

Az önhipnózist, bár több ezren megtanulták, én azonban még semmiféle rossz eredményről nem hallottam a használatával kapcsolatban.

Dr. Julius Grinker

A hipnózis egyetlen veszélye, hogy nem elég veszélyes.

Pierre Janet, Sigmund Freud egy tanítványa, aki buzgón gyakorolta a hipnotizálást

A hipnózis teljesen biztonságos. Nem ismeretes olyan eset, melyben a hipnózis terápiás használatának káros eredményeiről készült volna feljegyzés.

Rafael Rhodes, pszichológus így ír a Terápia hipnózison keresztül című könyvében

A hipnózis egy természetes jelenség, és az alkalmazásának nem ismert semmilyen ártalmas hatása.

Dr. Louie P. Thorpe, a Dél-Kaliforniai Egyetem Emeritus professzora így ír A mentális egészség pszichológiája című könyvében

Az orvosok gyakran tartanak attól, hogy a hipnózis a páciensre nézve jelentős kockázatokkal jár. Valójában azonban a jelenség veszélytelen, és kevesebb a mellékhatása, mint a legtöbb remek gyógyszernek.

David Spiegel, M.D., a Stanfordi Orvosi Egyetem pszichiátriai és viselkedéstudományi professzora

Mintegy negyven évnyi praktizálás és több mint negyvenezer óra hipnoterápia után soha nem láttam vagy hallottam semmilyen, a hipnózisból származó káros hatásról.

Gil Boyne, klinikai hipnoterapeut, a modern hipnoterápia atyja

bottom of page