fizikai_hero.png

Holisztikus szemléletű fizikai kezelésmenet

Szemlélet

Holisztikus szemléletű fizikai kezelésmenet jól felépített rendszere az, ami a Comprido Holistics egyedülállóságának és sikerének alapját képzi. Ez a szemlélet azt jelenti, hogy nem kizárólag az általad meglévőnek vélt problemá(i)ddal, hanem az egész testeddel, Veled közösen foglalkozunk!

kep_fizikai 1.png

A következő módszerek segítenek

hogy sikeresen haladjunk a nem csak tünetmentes, hanem az egészséges fizikai állapotod felé:

 • Különböző masszázsfajták (svédmasszázs, nyirokmasszázs, mélyszöveti masszázs, problémaspecifikus masszázs, stb...)

 • Csontkovácsolás

 • Passzív kimozgatások

 • PNF nyújtások

 • IASTM (eszközzel végzett lágyszöveti mobilizáció)

 • Mozgástanulás, mozgáskorrigálás

 • Különböző tornák

Az első alkalommal

Az első alkalommal egy állapotfelmérést csinálunk, és részletesen kikérdezlek az egészségügyi előéletedről, esetleges műtétjeidről és minden téged érintő, fizikai állapotodat befolyásolni tudó eseményről, dologról, ami a jobb megértéshez kell, hogy mi miatt is alakulhatott ki valamilyen mozgásszervi problémád.

 

A tested részletes átvizsgálása, átmozgatása és életmódod megismerése után, egyszerűen és érthetően elmagyarázok minden észrevételt annak fényében, hogy megértsd és tudatosítsd magadban a tested csodálatos működését, hogy megtudd/tudjuk, hogy mi miért alakult ki és mit kell tegyél/tegyünk annak érdekében, hogy tünetmentes legyél és egészséges tudj maradni hosszú távon.

A legfontosabb, hogy ezt az állapotot nem csak fenn tudod majd tartani permanensen a személyre szabott tornákkal, nyújtásokkal, erősítésekkel, amiket tanítok, hanem komplex tudás birtokába is kerülsz a testeddel kapcsolatban, ami már az egyéni önfejlesztő munkádat is fogja segíteni.

 

Az első kezelésen már kezellek, és átbeszéljük azt is, hogy körülbelül hány darab utókezelésre lesz szükséged, és ezek milyen módon épülnek majd egymásra!

Rectangle 3439.png

Jó, ha tudod

hogy az én munkám a teljes gyógyulásod 20-30%-át teszi ki, ami elsősorban egy passzív, de annál fontosabb és értékesebb kezdeti változást idéz elő. A fennmaradó 70-80% már a Te otthoni tornáidból, életmódváltásodból, vagy az edzésen folytatott korrigált és helyesebb munkádból fog állni.

Tudatosítsd magadban, hogy a munka közös, és mihelyst megérted, hogy milyen módszerekkel, nyújtásokkal, eszközökkel tudsz magadon segíteni, a rendszeres kezelések bizonyos időn túl szükségtelenné válhatnak, azaz el tudunk egymástól búcsúzni.

Így készülj a kezelésekre

 • Az első alkalommal az állapotfelmérés fehérneműben történik!

 • Hozz magaddal váltóruhát már az első alkalomra is, ami lehet leggings, sportruha, vagy bármi más, amiben könnyedén tudsz mozogni.

 • A kezelések után edzeni már nem javaslom, hogy elmenj, de másnap, vagy a kezelés előtt minden további nélkül mehetsz, ha ezt az állapotod engedi!

 • A kezelések napján fogyassz a megszokottnál több vizet, és 1 órával a kezelés előtt már ne egyél nagyobb mennyiséget!

 • Ha vannak a mozgásszervi problémádat érintő orvosi papírjaid, azokat hozd el, hiszen ez megkönnyíti a munkánkat!

kep_igy keszulj.png

Mennyibe kerül a fizikai kezelés?