Jogi szabályozás

Ma Magyarországon nincs szabályozva, nem létezik semmilyen jogszabály arról, hogy ki foglalkozhat hipnózissal és hipnoterápiás kezeléssel, ezért ezek szabadon végezhetők.

Magyarországon nincs hivatalos szabályozó testület, kötelező oktatási forma vagy jogszabály a hipnoterápia, hipnózis oktatására vonatkozóan, ezért azt csak különböző versenytárs szervezetek hivatalos hangzású nevekkel és saját “szabványokra, szabályokra” hivatkozva folytatják.

Sajnos ezen szervezetek és egyének között vannak akik álhíreket (saját állásfoglalásukat) terjesztve homályos jogi utálásokkal azt a látszatot keltik, hogy csak Ők jogosultak végezni hipnózist vagy hipnoterápiás kezeléseket, vagy ezek oktatását. Azt is terjesztik, hogy a hipnózis egy veszélyes folyamat, ezért csak Ők végezhetik. Ezen félrevezetésekkel igyekeznek kisajátítani, korlátozni a hipnózissal való foglalkozást. Ez etikátlan és minden részletében hamis állítás! 

A hipnózis egy természetes állapot, annak alkalmazása ami természetes az nem sajátítható ki!

Mindemellett Pesti Balázs e.v. kijelentem, hogy ezen a weboldalon található tartalom és szolgáltatás nem összetévesztendő egészségügyi szolgáltatással vagy annak reklámozásával.

Kijelentem, hogy nem végzek orvosi-, pszichoterápiás-, nem konvencionális gyógyító és természetgyógyászati eljárást, tevékenységet.